Aquest serà un espai dedicat a altres deliciosos dolços que podem preparar nosaltres mateixos. Intentarem cada mes, cercar una suculenta recepta aplicable a l'època en què estem. Evidentment si qualsevol de vostès vol publicar aquesta recepta especial seva, o aquest dolç tan exquisit que feia la seva àvia, estarem encantat de publicar-la. El món de la Rebosteria va començar fa molts, molts anys amb receptes com aquesta i  moltes altres que vostès veuran, que a poc a poc, van transcendir l'àmbit particular en què van ser creades per arribar a envair la majoria de les nostres llars alguna vegada a la vida.
Perquè ... A qui li amarga un dolç.


Pa de llet i xocolata

Una impressionant recepta per a un esmorzar de luxe, pa de llet i xocolata. Un pa de llet a l'estil de les brioxos suïssos però amb cor de xocolata. La presentació entra pels ulls i això sempre anima, segueix la recepta casolana pas a pas que us proposo i us quedarà un pa de llet i xocolata perfecte.




Ingredients:
25 g llevat fresc.
150 ml de llet
125 g sucre
75 g mantega
2 ous
400 g farina
40 g cacau en pols
1 mica de sal.
Per decorar: 1 ou




Inici

Preparació
Comencem desfent el llevat en la llet tèbia . En un recipient posem la mantega desfeta sense calentar , amb el sucre i també la mica de sal . Batem fins que estigui cremós . Afegim la llet i els dos ous i tornem a batre fins que estigui uniforme . Afegim la farina barrejada tamisada , a poc a poc afegim part i la integrem . Repetim l'operació fins acabar-la. Dividim la massa en dues, i a una, li afegim els 40 g de cacau i la tornem a amassar fins que estigui plenament integrat . Tapem amb un film cadascuna de les masses del nostre pa de llet i xocolata i les deixem reposar 30 minuts . Amassem novament una estona cada massa (és una massa enganxosa). Esperem 2 o 3 minuts. Ara en una superfície enfarinada estirem amb ajuda d'un corró, una de les masses formant un rectangle d'entre mig i un centímetre de gruix . Repetim l'operació amb l'altra massa intentant que quedin el més semblants possibles . Posem un paper de forn en una de les safates del mateix . Col · loquem sobre ella el rectangle de massa sense cacau , i sobre ajustant bé la capa de xocolata , i les deixem reposar així durant 45 minuts , és bona idea fer-ho deixar dins del forn amb el forn apagat o bé tapant amb un drap . Enrotllem nostre pa de llet i xocolata; per a això ens podem ajudar del paper de forn (sempre enrotllar per la part més ampla del rectangle) . I anem preescalfant el forn . Batem un ou per a la decoració i pintem el nostre rotllo de pa amb ajuda d'una brotxa si pot ser de silicona , aquest pas convé fer-ho bé perquè tota la superfície quedi pintada . Ara al forn a 180 º fins que estigui ben fet, sobre 30 minuts a la part més baixa del forn .
Cal fixar-se una mica si veiem que se'ns dora i encara no està fet li posem a sobre un paper d'alumini perquè no es cremi .
Abans de treure'l del forn punxar l'interior ja que pot semblar fet i l'interior no haver-se cuit totalment .
Traiem, deixem refredar i tallem a rodas amb compte, no volem que el nostre pa de llet i xocolata perdi aquesta pinta tan deliciosa .

Recepta obtinguda en golosolandia.com